top of page

Ydelser

Centrum Dyreklinik udfører medicinsk og kirurgisk behandling af kæledyr og varetager derfor alle opgaver i forbindelse med forebyggelse og behandling af sygdomme. Klinikken er på 300 kvm, fordelt på 2 etager og har moderne laboratorie-faciliteter, operationsstue, scanning og digitalrøntgen. Klinikken behandler desuden mange katte med pelsproblemer.

Medicinske sygdomme

Mange af vores husdyr får sygdomme, som skal behandles medicinsk fremfor kirurgisk. Da vores dyr bliver ældre end før i tiden, er det ikke usædvanligt at specielt gamle hunde og katte får problemer, som kræver de skal undersøges af en dyrlæge. Problemer for vores husdyr opstår dog ikke kun for de ældre dyr, mange lidelser begynder også i en tidlig alder, og her er det vigtig hurtigt at søge hjælp, og få undersøgt dit kæledyr inden sygdommen gør skade på andre af dyrets funktioner.
Udover den klinisk undersøgelse som oftest foregår i konsultationen, hvor ejer også er tilstede, anvender vi ofte røntgen samt blod- og urinundersøgelser inden den endelige diagnose stilles.

Veterinarian with Dog

Kirurgi

Vi opererer dagligt en del patienter og udfører både standart operationer, som neutraliseringer og lignende, men laver også mere avanceret kirurgi både for klinikkens egne patienter og fra kollegaer.

Vi udfører vi operationer på hunde, katte, kaniner, marsvin og andre små gnavere. Operationerne foregår dagligt på klinikken mellem 11.30-14.00.
Dyrene indlægges fra kl. 8.00 hver morgen og sendes oftest hjem senere samme dag. Der sker at dyrene skal efterbehandles de følgende dage og da kan dyrene indlægges over længere tid.
Vi opererer dagligt mellem 9.00-15.00.

vet.surgery.jpg
Microscope

Kiropraktik

På klinikken tilbyder Dyrlæge Louise Pedersen behandling i kiropraktik af hunde og katte. En kiropraktisk behandling kræver indsigt i kattens og hundens nervesystem og anatomi. Behandlingen gives til patienter med lidelser i bevægeapparatet, hvor dyrlægerne vurderer de vil have stor gavn af behandlingen. Ofte kræver hunden eller katten mere end en behandling, der ses dog oftest effekt allerede efter første behandling.

Basset Hound Check-Up

Laboratorie

Centrum Dyreklinik udfører dagligt laboratorie undersøgelser i eget laboratorium fra prøver udtaget i klinikken eller fra prøver, der er afleveret til klinikken fra klinikkens patienter.
De prøver vi hyppigst udtager og analyserer i klinikken er urinprøver, blodprøver og hudskrab. Klinikken bruger også eksterne laboratorier til specielle test og udvidede prøver.

Hjemmebesøg

Vi kører gerne hjem til patienterne i særlige tilfælde. Dette kan eksempelvis være når der skal siges farvel til sit dyr, eller hvis man som dyreejer er svært gående, og finder det besværligt at møde op i klinikken.

Hjemmebesøg2_edited.jpg

Tandbehandling

vet.dental.jpg

Klinikken behandler dagligt kæledyr med tandproblemer. Vi gør meget ud af at forebygge tandproblemer hos vores kæledyr, og oplæring i at børste tænder på din hund eller kat er en gratis ydelse. Klinikken har nyeste direkte dentalrøntgen udstyr.

vet.euthan.jpg

Aflivning

At skulle sige farvel til sit kæledyr, er for de fleste mennesker en meget svær beslutning. Her på klinikken gør vi alt vi overhovedet kan for at aflivningen, for både ejer og kæledyr, bliver en udramatisk oplevelse. Alle kæledyr bliver bedøvet inden vi giver den sidste dosis, der for dyret til at sove ind.


Kæledyrene bliver efter aflivningen hentet og kremeret på Adas kæledyrskrematorium, der er beliggende ved Hedehusene. Der er muligt at få en urne til sit kæledyr.

 

Dyrlægen kommer gerne hjem til vores klienter, hvis man ikke ønsker det skal foregå på klinikken.

BIPqs1GESXeRvmfUshiXpw.jpg

Digital røntgen og ultralydsscanning

Brug af røntgen som diagnostisk hjælpemiddel er ofte en nødvendighed i en moderne små-dyrsparksis.

For at opnå et brugbart diagnostisk billede, kræver det, at dyret skal ligge helt stille under røntgenoptagelsen.

Da dyrene ofte har ondt de steder vi undersøger, og kan være bange, er vi ofte nød til at bedøve dyret så længe undersøgelsen varer.

Røntgenundersøgelser udføres i klinikken på samtlige af vores husdyr. Vi har på klinikken nyt digitalrøntgen.

Vi bruger dagligt scanning i vores arbejde og diagnostik. Scanning er et vigtigt redskab og dyrerne tager undersøgelsen meget roligt og kræver ofte hverken beroligelse eller bedøvelse. Vi tilbyder desuden drægtigheds scanning af tæver og hunkatte.

Adfærd.jpg

Adfærdstræning

På klinikken tilbyder vi adfærdsbehandling af hunde og katte. Dyrlæge Christa Hede har et avanceret certifikat i katteadfærd og Michelle Lyck Larsen har videre uddannet sig indenfor træning og behandling af hunde. Adfærdskonsultationer kan være krævende for dyreejeren, da der ofte kræves mange detaljerede oplysninger om livsform og dagligdag for at kunne yde bedst mulig hjælp

kaniner og gnavere.jpg

Kaniner og marsvin

Vi tilser mange kaniner og marsvin i klinikken og udfører alle former for behandling af de små husdyr. Både kaniner og marsvin kræver specialviden og vi er meget dedikerede og dygtige til netop denne gruppe patienter. Dyrlæge Amalie Sejr har videre uddannet sig indenfor denne gruppe og er meget dygtig til permanent fjernelse af fortænder på kaniner. Tanya er som ernæringsuddannet også altid behjælpelig med kostvejledning. Vi har indrettet en konsultation til vores kaniner og marsvin

ultralyd2.jpg

Hjertediagnostik/kardiologi

Dyrlæge Christa Hede er meget interesseret i hjertelidelser og udfører kardiologisk diagnostik og ultralydscanning på kæledyr. Efteruddannelse indenfor dette felt står højt på ønskelisten.

Hvalpehold.jpg

Hvalpehold

Michelle Lyck Larsen har gennem flere år kørt hvalpehold for Københavns hvalpe. Tjek Michelle's facobook side; "Hund i Centrum" for mere information og tilmelding.

bottom of page