top of page

Ydelser

Centrum Dyreklinik udfører medicinsk og kirurgisk behandling af kæledyr og varetager derfor alle opgaver i forbindelse med forebyggelse og behandling af sygdomme. Klinikken er på 300 kvm, fordelt på 2 etager og har moderne laboratorie-faciliteter, operationsstue, scanning og digitalrøntgen. Klinikken behandler desuden mange katte med pelsproblemer.

Medicinske sygdomme

Mange af vores husdyr får sygdomme, som skal behandles medicinsk fremfor kirurgisk. Da vores dyr bliver ældre end før i tiden, er det ikke usædvanligt at specielt gamle hunde og katte får problemer, som kræver de skal undersøges af en dyrlæge. Problemer for vores husdyr opstår dog ikke kun for de ældre dyr, mange lidelser begynder også i en tidlig alder, og her er det vigtigt at søge hjælp hurtigt og få undersøgt dit kæledyr, inden sygdommen gør skade på andre af dyrets funktioner.
Udover den kliniske undersøgelse, som oftest foregår i konsultationen, hvor ejer også er tilstede, anvender vi ofte røntgen samt blod- og urinundersøgelser, inden den endelige diagnose stilles.

Veterinarian with Dog

Kirurgi

Vi opererer dagligt en del patienter og udfører både standardoperationer som neutraliseringer og lignende, men laver også mere avanceret kirurgi både for klinikkens egne patienter og fra kollegaer.

Vi udfører operationer på hunde, katte, kaniner, marsvin og andre små gnavere. Operationerne foregår dagligt på klinikken mellem 11.30-14.00.
Dyrene indlægges fra kl. 8.00 hver morgen og sendes oftest hjem senere samme dag. Der sker at dyrene skal efterbehandles de følgende dage, og da kan dyrene indlægges over længere tid.
Vi opererer dagligt mellem 9.00-15.00.

vet.surgery.jpg
Microscope

Kiropraktik

På klinikken tilbyder dyrlæge, Louise Pedersen, behandling i kiropraktik af hunde og katte. En kiropraktisk behandling kræver indsigt i kattens og hundens nervesystem og anatomi. Behandlingen gives til patienter med lidelser i bevægeapparatet, og hvor dyrlægerne vurderer at de vil have stor gavn af behandlingen. Ofte kræver hunden eller katten mere end en behandling, der ses dog oftest effekt allerede efter første behandling.

Basset Hound Check-Up

Laboratorie

Centrum Dyreklinik udfører dagligt laboratorieundersøgelser i eget laboratorium fra prøver udtaget i klinikken eller fra prøver, der er afleveret til klinikken fra klinikkens patienter.
De prøver, vi hyppigst udtager og analyserer i klinikken, er urinprøver, blodprøver og hudskrab. Klinikken bruger også eksterne laboratorier til specielle test og udvidede prøver.

Hjemmebesøg

Vi kører gerne hjem til patienterne i særlige tilfælde. Dette kan eksempelvis være, når der skal siges farvel til sit dyr, eller hvis man som dyreejer er svært gående, og finder det besværligt at møde op i klinikken.

Hjemmebesøg2_edited.jpg

Tandbehandling

vet.dental.jpg

Klinikken behandler dagligt kæledyr med tandproblemer. Vi gør meget ud af at forebygge tandproblemer hos vores kæledyr, og oplæring i at børste tænder på din hund eller kat er en gratis ydelse. Klinikken har nyeste direkte dentalrøntgen udstyr.

vet.euthan.jpg

Aflivning

At skulle sige farvel til sit kæledyr er for de fleste mennesker en meget svær beslutning. Her på klinikken gør vi alt, vi overhovedet kan for at aflivningen, for både ejer og kæledyr, bliver en udramatisk oplevelse. Alle kæledyr bliver bedøvet, inden vi giver den sidste dosis, der får dyret til at sove ind.


Kæledyrene bliver efter aflivningen hentet og kremeret på Adas kæledyrskrematorium, der er beliggende ved Hedehusene. Det er muligt at få en urne til sit kæledyr.

 

Dyrlægen kommer gerne hjem til vores klienter, hvis man ikke ønsker, at det skal foregå på klinikken.

BIPqs1GESXeRvmfUshiXpw.jpg

Digital røntgen og ultralydsscanning

Brug af røntgen som diagnostisk hjælpemiddel er ofte en nødvendighed i en moderne smådyrspraksis.

For at opnå et brugbart diagnostisk billede, kræver det, at dyret skal ligge helt stille under røntgenoptagelsen.

Da dyrene ofte har ondt de steder, vi undersøger, og kan være bange, er vi ofte nødt til at bedøve dyret, så længe undersøgelsen varer.

Røntgenundersøgelser udføres i klinikken på samtlige af vores husdyr. Vi har på klinikken nyt digitalrøntgen.

Vi bruger dagligt scanning i vores arbejde og diagnostik. Scanning er et vigtigt redskab, og dyrene tager undersøgelsen meget roligt og kræver ofte hverken beroligelse eller bedøvelse. Vi tilbyder desuden drægtighedsscanning af tæver og hunkatte.

Adfærd.jpg

Adfærdstræning

På klinikken tilbyder vi adfærdsbehandling af hunde og katte. Dyrlæge, Christa Hede, har bl.a. et avanceret certifikat i katteadfærd, ligesom klinikken er certificeret Cat Friendly Clinic. Adfærdskonsultationer kan være krævende for dyreejeren, da der ofte kræves mange detaljerede oplysninger om livsform og dagligdag for at kunne yde bedst mulig hjælp.

ultralyd2.jpg

Hjertediagnostik/kardiologi

Dyrlæge, Christa Hede, har flere års erfaring med hjertelidelser og udfører kardiologisk diagnostik og ultralydsscanning på kæledyr. Hun har også en efteruddannelse indenfor dette felt, hvor også Carlotta Citerni er en af landets bedst uddannede på området. Vi er stolte af at have Carlotta i teamet, som har en Ph.D. indenfor diagnostik, ultralyd og kardiologi. Snart er hun også ESAU-certificeret.

kaniner og gnavere.jpg

Kaniner og marsvin

Vi tilser mange kaniner og marsvin i klinikken og udfører alle former for behandling af de små husdyr. Både kaniner og marsvin kræver specialviden, og vi er meget dedikerede og dygtige til netop denne gruppe patienter. Vi har indrettet en konsultation til vores kaniner og marsvin

Hvalpehold.jpg

Hvalpe, vaccinationsprogram og sundhedstjek

Vi holder pt. pause med hvalpehold, men kommer selvfølgelig gerne med råd og faglig vejledning i den retning som et supplement til den dyrlægefaglige behandling, hvis det har interesse. Vær især opmærksom på vaccinationsprogrammet for hvalpe og det obligatoriske sundhedstjek. Der er mange frustrationer at spare ved at komme godt fra start.

bottom of page